MNCC - positieve verandering

Verandermanagement in de praktijk: Enexis

‘De enige constante lijkt verandering.’ In de huidige tijd gaat die verandering sneller dan ooit. Maatschappelijke en technologische verandering gaan hand in hand. Bijvoorbeeld op het gebied van de energietransitie. De wereld moet schoner en daar kunnen we allemaal aan bijdragen. Wij doen dit met verandermanagement.

Bij onze opdrachtgever Enexis is die verandering aan de orde van de dag. De energietransitie versnelt door de groeiende en elektrificerende energievraag en door stijgende decentrale opwekking. Dit vraagt om een grootschalige verzwaring van het elektriciteitsnet; maar er is meer werk dan Enexis op dit moment aankan. Om de ambities waar te maken is een nieuwe manier van werken én van samenwerken nodig. Verandering en innovatie dus. Vanuit MNCC mogen we aan dit verandermanagement bijdragen.

verandering

Samen meer doen

MNCC is door Enexis benaderd om te helpen bij het implementeren en communiceren van de verandering binnen de organisatie. Proactief werken, niet meer wachten op de vraag, maar deze voorspellen. Het is een nieuwe manier van werken voor de organisatie en dit vraagt om procesveranderingen, maar bovenal om gedragsverandering. Om de ambities te kunnen waarmaken, is er een nieuwe manier van werken nodig. Dit vergt een verandering in houding, gedrag en leiderschap bij alle collega’s van Enexis. 

Mensen in beweging krijgen

Verandering communiceren kan een uitdaging zijn. Het kan namelijk schuren: ‘’dingen gaan al jarenlang hetzelfde en vaak goed, waarom moeten we veranderen?’’. Verandering betekent in veel gevallen onzekerheid over je eigen rol en taak. Daarom wordt verandering vaak gemeden en wordt er liever gekozen voor het bekende. Bij Enexis is dat geen optie; het realiseren van de energietransitie vraagt om impactvolle en radicale verandering en innovatie.

Eerlijke en heldere communicatie is daarbij cruciaal.: wat gaat er veranderen? Waarom? En welke impact heeft dat op mijn dagelijkse werkzaamheden? En maak ruimte voor vragen en onzekerheden en luister vooral goed naar elkaar. Duidelijk communiceren over verandering kan twijfel wegnemen en mensen enthousiast maken.

Verandermanagement: hoe verander je gedrag?

Met ons Change Collectief MNCC werken we graag en met passie voor maatschappelijk betrokken organisaties in duurzaamheid en mensenrechten. We coördineren, organiseren en creëren positieve verandering. Met persoonlijke aandacht en ruimte voor alle meningen en twijfels. Zo dragen wij bij aan een eerlijke en schonere wereld. Heb je een vraag?Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op

 

 

Geverifieerd door MonsterInsights